För företag

Friska medarbetareÖnskar du en hälsosammare personal som är gladare, friskare och effektivare i sitt arbete? Som orkar prestera mer både på arbetet och på fritiden?


Investera i hälsosam personal

Kostrådgivning och föreläsningar räknas som en personalförmån och är därför avdragsgill. Ge dina anställda möjlighet att ta hand om sin hälsa på jobbet och du får mer än det dubbla tillbaka.


“För många råder ett högt tempo både på arbetet och fritiden. Då kan man behöva hjälp att få ihop livspusslet. Bidrag till träningskort och möjlighet att träna på arbetstid är vanligt, men för att få till en varaktig livsstilsförändring behövs en helhet.”  - Helena Grandell, dietist, personlig tränare och samtalscoach på Dietistkompetens. 


Dietistkompetens kan hjälpa ditt företag

Dietistkompetens erbjuder föreläsningar, förändringsarbete i mindre grupper samt individuella samtal till din personal. Det kan handla om kostrådgivning, motion - motiverande samtal för att komma igång med fysisk aktivitet, beteendeförändring eller coachande samtal. Individuell kostrådgivning och coachande samtal kan ske via fysiska möten eller på distans.  

“Bra hälsa är en helhet där både kost, träning och det mentala måendet är lika viktigt”

Föreläsningar

Dietistkompetens har tre färdiga föreläsningar med olika inriktningar men kan också skräddarsy en föreläsning till just din arbetsplats.

Framtiden ligger gömd i dina dagliga rutiner 

En föreläsning om hur du optimerar dina kostvanor och din prestation på jobbet och fritiden.

Moove your ass and your mind will follow - varje minut gör skillnad 

En föreläsning om hur vardagsmotion och träning ökar ditt välbefinnande och din hälsa.

Bli din egen bästa supporter - hur dina tankar hjälper dig göra beteendeförändringar i din livsstil

En föreläsning om hur din mentala hälsa påverkar din förmåga att genomföra beteendeförändringar som gynnar din hälsa.

Riktad friskvård av dietist – en lönsam investering

Livsfaktorer är orsaken till 70 procent av all ohälsa. Att personalen har sunda och balanserade mat- och träningsvanor kan vara avgörande för lönsamheten i ditt företag. Rätt blodsockernivå, regelbundna måltider och bättre fettkvalitet gör din personal piggare och mer fokuserad vilket i sin tur ökar produktiviteten.


Genom att erbjuda dina anställda kostrådgivning av legitimerad dietist samt möjlighet till coachande samtal för ökad motion och rörelse så sparar du som arbetsgivare massor med pengar på minskad sjukfrånvaro och får mer högpresterande personal.